Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ!..του λέει του Γερμανού: «σκότωτον»!ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑ!

..


Από το βιβλίο του παπά, ΠΑΝΤΕΛΗ Κ. ΡΩΜΕΣΗ –"ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ "-1983, διαβάζουμε:

Σελ. 118 -123
«…..Τα περιστατικά που θυμάμαι είναι λιγοστά και τα γράφω ασχολίαστα. Ήμουν μικρό παιδί όταν αντάρτες ή αντιστασιακοί ή όπως αλλιώς μπορούμε να τους ονοματίσουμε, περιμάζωξαν τους αδελφούς Ιωάννου Σούκουλη ή Μιρμίτζη τον Σπύρο, τον Ηλία, το Παναγιώτη, το Λευτέρη, το Μήτσο τον Ανδρέου ή Κουτσή το Σεραφείμ Κριεμπάρδη, την Κων/να χα Ιωάννου Σούκουλη ή Κατσαρού, τη Γεωργία Σωτ. Σούκουλη ή Πατσαβούρα, το Σούκουλη Γεώργιο στο προαύλι της εκκλησίας του Αγιαννιού. Εκει ήταν περιμαζωμένα και πεντακόσια γιδοπρόβατα της οικογενείας Μιρμίτζη, Δεν ξέρω τους λόγους ούτε ποιοί ήσαν οι ηθικοί αυτουργοί. .Πάντως στην παιδική μου μνήμη χαράχτηκε σώψυχα κείνο το πανικοβλημένο ανθρωπολόϊ, πούχε μαντέψει τον ερχομό του θανάτου. Κι΄άκουες το σιωπηρό βογγητό, το πνιγμένο κλάμα, κι έβλεπες το χοντρό δάκρυ και κάτεχες πως κάτι το σημαντικό συμβαίνει κείνες τις ώρες. Σφιχταγκαλιάσματα με υπερβολική βιασύνη, πρόσεχε τα παιδιά μας Κατερίνα, κουράγιο Παναγιώτη κι οι σκηνές τελειώνε, σαν τους προβάδισαν οι αμαρτωμένοι κατά κάτω. Ο παπάς του χωριού, ο παπά Κώστας ο Ρωμέσης, που τυχαίνει νάναι πατέρας μου, προσπάθαγε να μεταπείσει τους αντάρτες. Κάτσε καλά, παπά, του είπανε. Δεν ξέρεις από τέτοια. Τίποτε άλλο ύστερα μαθεύτηκε πως τους έσφαξαν στο Σοφικό σε μια χαράδρα. Και το χωριό μαυροφορέθηκε………………. ……………………!
Ξέφυγα από την ιστόρηση. Μου πήρε τη σκέψη η αγανάκτηση. Θυμάμαι πάλε, όταν τους παραπάνω τους φέρανε τουμπανιασμένους στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Ο Οδυρμός ήταν υπέρμετρος. Θυμάμαι τα αντίποινα στα ύστερα και αναγουλιάζει η ψυχή μου. Να μην ξανάρθουν τέτοιες απάνθρωπες στιγμές. Θεριώνει η ψυχούλα του ανθρώπου, βράζει το αίμα και αιμοβορεύουν τα μέσα. Και τότες δεν μπορείς να ζητάς ευθύνες και τα τέτοια. Κι ο νόμος είναι ελαστικός Βρασμός ψυχής. Θα ιστορίσω και λιγοστά περιστατικά με τους Γερμανούς. Ήταν 14 Αυγούστου του 1944.*(*Λάθος ημερομηνία θα εννοεί 25/05/1944 που έγινε η παγανιά των "Γερμανοτσολιάδων"!!!) Μια λιοκαμένη μέρα που βράζανε από το πύρωμα οι κοκκινόπετρες και τα γιδοπρόβατα, βόσκαγαν στις πλαγιές. Με το βαστοράβδι τα΄αφεντικό, ο Σταύρος ο Σούκουλης, τα δύο του αρσενικά παιδιά ο Μιχάλης και ο Σπύρος μαζί τους και Αναστάσης Φίλης και η κορούλα τους Τασούλα 11 χρονών, κατακοντά στα πράματα. Απ΄ το Εκκλησάκι τα΄ Αη-Λιά, πέρα στο «Λίγγι» ένα κοπάδι άνθρωποι, Γερμαναράδες, αρχίσανε τους πυροβολισμούς. Και μέσα από τις χαράδρες που επέρναγε ο ήχος αύξανε στο διπλάσιο κι έσπαγε τα΄ αυτιά. Τρομάχτηκαν οι άνθρωποι. Και κοντοζυγώσανε , τους ρίξαν επάνω στο ψαχνό και τους εσώριασαν στη γής. Τον φαμελιάρη και τα δύό αρσενικά του. Δεν χάλασαν μονάχα το μικρό κορίτσι. Είχαν μια πέτσα ανθρωπιάς, στο κατωβάθι τους. Γιατί τους σκότωσαν, μην ψάχνετε να βρείτε. Στην παγανιά που έκαναν σκότωναν όποιον έβρισκαν. Έτσι για εκφοβισμό. Πάνω στη ράχη της Μάλιας άλλος τσοπάνης ο Διοφάνης ο Σούκουλης ή Κατσαρός. Αθώος καθώς ήτανε κι άοπλος, δεν τόβαλε στα πόδια. Τον συμαδέψανε και τούτον και του έκοψαν τη ζωή. Δεν του σεβάστηκαν τα κλάματα. Λυπηθείτε με τους είπε. Έχω δυό μικρούτσικα παιδιά. Αφήστε με να ζήσω. Μα δεν χαμπάρισαν. Έτσι με κλάματα σωριάστηκε στη γης και σμίξανε το δάκρυ, το χώμα και το αίμα. Πάνω στο βουνό «Μάλιαν» σκότωσαν ξανά οι Γερμανοί άλλα δυο παιδιά νέα από τις Λίμνες. Ο πατέρας επί χρόνια μετά, πάνω στον ίδιο βράχο που ξεψυχήσανε τα παλικάρια του, μοιρολογούσε και έλεγε τούτα τα θρηνώδη λόγια στ΄ αρβανίτικα. Τα παραθέτω. «Βρε άστο διάβλο περιντί (Βρε, άστο διάβολο Θεέ),  τσι μ΄ μώρε ντιελτ΄ ντι (που μου πήρες τα δύο παιδιά).
Και μέσα σε τούτο το δίστιχο, κρύβεται η μεγαλοπρέπεια του θρήνου κι η θεότρελη αγανάκτηση.
Στη δυτική κορυφή του βουνού Μάλια, σκοτώσαν με τον ίδιο αναπολόγητο τρόπο τους Δημήτριο Παναγ. Ζώγαλη ή Μάγκα 18 χρονών, τον Διοφάνη και τον Νίκο Σταμάτη του Χρήστου ή Κίτσο-Δήμα 18 και 20 χρόνων αντίστοιχα. Στις 26 Μαϊου 1944.
Και το κακό είναι, πως κανένας τους και κανένας Αγιαννιώτης δε βγήκε στο βουνό να γίνει αντάρτης. Τι να κατέχανε από τέτοια οι βοσκοί; Τα πρόβατα τους φύλαγαν οι άνθρωποι κι ήτανε ξέμακροι από καθέκαστα του κατακτητή, πάνω στις αετοράχες. Εκείνοι κουβεντιάζανε με τα πτηνά του ουρανού και παίζαν τη φλογέρα. Καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας το πόσο άγρια θεριά ήσανε οι Ναζιστές. Έτσι αναπολόγητους , μωρέ ανθρώποι, να τους θερίζουμε ψυχρά;
Παραθέτουμε απλή κι΄ ανεπιτίδευτη τη μαρτυρία της Κων/νας Σούκουλη του Θεοφάνη, που της σκότωσαν τον άντρα της οι Γερμανοί.
Μας είπε λοιπόν η κ. Κωσταντίνα, που σήμερα ζει στην Κόρινθο, με το παιδί  της το Γιάννη.
«Τον άντρα μου, τον Διοφάνη, τον σκότωσαν οι Γερμανοί στις 25 Μάη του 1944, πάνω στο βουνό Μάλια. Εγώ είχα πάρει τα γίδια, κείνη τη μέρα από τη ντράσα(τοποθεσία), τάκανα κείθε από τη Μάλια και κατέβηκα στο πηγάδι στο Λίγγι για να τα ποτίσω τα ζωντανά. Έβγαζα με τον κουβά νερό κι έριχνα στις καρούτες και δεν κατάλαβα πως κοντά μου είχε έρθει ο Κοτσώνης από τις Λίμνες και μερικοί άλλοι νομάτοι. Με κοιτάζανε όλοι τους παράξενα. Συμπέθερε του είπα του Κοτσώνη, πως απ΄ τα μέρη μας; Θέλουμε τον Διοφάνη , μου είπε τότες εκείνος. Μήπως ξέρεις που θα τον βρούμε; Δεν κατέβηκε τους είπα απ΄ το βουνό. Κι όπως τον κοίταζα, εκείνος δεν άντεξε κι άρχισε να κλαίει. Κατάλαβα πως κάτι κακό μαντάτο φέρνανε. Τον έπιασα και του τράβαγα το σακκάκι με ταραχή. Πέσμου τι γίνεται. Κι άρχισα να χτυπιέμαι και να τραβάω τα μαλιά μου. Πω, πω, πω, φώναζα, τον σκοτώσανε τα σκυλιά. Ερχόμουνα σαν τρελή γύρω στο πηγάδι. Τότες ο Κοτσώνης είπε στους άλλους. Τραβάτε τη γυναίκα μακριά απ΄το πηγάδι, θα πέσει μέσα. Πέσμου συμπέθερε, τον σκοτώσανε; Το σκοτώσανε οι Γερμανοί μου είπε. Χτυπιόμουνα, έσχιζα τα ρούχα μου, φώναζα κι έτσι όπως ήμουν, σβάρνα με φέραν στο χωριό. Το άλλο πρωί κατά τις δέκα η ώρα όλο το χωριό ήταν μαζωμένο. Θα φέρνανε τους σκοτωμένους. Μόλις φανήκανε στη Λούτσα τα τέσσερα μουλάρια, ακούγονταν ένα βουητό από κλάματα κι από φωνές. Απάνω σε κάθε μουλάρι, είχανε κι ένα σκοτωμένο. Τους είχαν διπλωμένους με λιοπάνες και τους είχαν δεμένους με τριχιές  πάνω στα ζα. Εγώ πήρα τον δικό μου άντρα. Τον ξεσκεπάσαμε απ΄ τις λιοπάνες και βρώμαγε σαν  ψόφιο σκυλί. Το κεφάλι του ήταν σπασμένο και τούχαν πεταχτεί τα μυαλά όλα όξω. Τον περιμαζέψαμε όσο μπορούσαμε. Την ίδια μέρα τους θάψαμε όλους γιατί βρώμαγε ο τόπος.
Από κείνη τη μέρα και κάθε απομεσήμερο πάγαινα στο νεκροταφείο κι  έκλαιγα τον άντρα μου και τη φτώχια μου. Δεν ήτανε που έχασα το συντροφό μου. Είχα και δυό μικρά παιδιά να μεγαλώσω. Ο Γιάννης μου τότες ήτανε τριώ χρονών και η Κατίνα μου ένα. Βάσανα ένα σωρό. Και μουρχάτανε να γκρεμίσω όλο τον κόσμο, γιατί τον άντρα μου τον φάγανε τα παλιόσκυλα τσαμπα και βερεσέ. Τι τους έκανε τους πρόστυχους. Αυτός πέρα απ΄ τα γίδια δεν ήξερε πούθε του παν τα τέσσερα.
Τέλος πάντων, ας το βρουν απ΄ το Θεό. Εμένα και τα παιδιά μου, μας καταστρέψανε.

Να μην έρθουν ξανά τέτοια χρόνια….»

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  Α) Η εκτέλεση του Διοφάνη(Θεοφάνη) Σούκουλη και άλλων τριών από τον ΑΓΙΑΝΝΗ, περιγράφεται  συγκλονιστικά από τον Βασ. Γρ. Μιχαλούρο.(Βλ. και ανάρτηση 047 -http://rozosotiris.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html ):
"...Λοιπόν! Προχωράμε παρακάτου ήταν ένας και είχε πρόβατα  και του λέν «πούθε πάνε οι αντάρτες;».- « Δεν ξέρω !» Του λέει ο τσολιάς «θα πω του Γερμανού να σε σκοτώσει μαρτύρα !» - «Δεν ξέρω  ρε πατριώτη!» Λοιπόν ,του λέει του Γερμανού «σκότωτον!». Ανεβαίνει ο Γερμανός πάνω σε ένα πεζουλάκι  και του τραβάει…!  «Μη με σκοτώνεις ρε πατρίδα έχω τέσσερα παιδιά λυπήσου με !»  και του τραβάει τώρα μία αυτός ,κτύπαγε(σημάδευε) την καρδιά γκαπ, του τραβάει μία εδώ (στη καρδιά) αλλά τον πήρε ψιστρά, θυμάμαι που τον έτσιουξε ! «Μη με σκοτώνεις!»- « Μη με σκοτώνεις!» .Ύφερε γύρω , ύφερε γύρω, ταβ ,του την έριξε πάνω  από τ΄ αυτί στο κεφάλι ! [Με εντολή του Ταγματασφαλίτη –Τσολιά.(Οι Ταγματασφαλίτες) που ήσαν πολλοί και φοράγανε αυτή την κοντή μαντία , είχαν βγει  γραμμή μαζί με τους Γερμανούς]."

Β) Νεκροί από το Αγιάννη από την μιά "πλευρά".
1. ΖΟΓΚΛΗΣ ΔΗΜ. του Παναγιώτη. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1924. Οργανωμένος στην ΕΠΟΝ.Φονεύθηκε στη θέση Μάλια, στις 27/5/1944.
2. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Ιωάννη. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1910.Φονεύθηκε στη θέση Μάλια, στις 27/5/1944.
3. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Ιωάννη. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1894. Οργανωμένος στην ΕΑΜ. Φονεύθηκε στο Αγγελόκαστρο από "Γερμανοτσολιάδες", στις 28/6/1944
4. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Σταύρου. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1921. 'Ηταν προσκείμενος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ .Φονεύθηκε από "Γερνανοτσολιάδες"στη θέση Αυλώνα "Βορτόπι" στις 28-5-1944.
5. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημ. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1892. 'Ηταν προσκείμενος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Φονεύθηκε από "Γερνανοτσολιάδες"στη θέση Αυλώνα "Βορτόπι" στις 28-5-1944.
6. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του Σταύρου. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1912. 'Ηταν προσκείμενος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Φονεύθηκε από "Γερνανοτσολιάδες"στη θέση Αυλώνα "Βορτόπι" στις 28-5-1944.
7. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Χρήστου. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1870. Φονεύθηκε από Γερμανούς στο χωριό του στις 27-5-1944.
8. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1919. Φονεύθηκε από "Γερμανοτσολιάδες" στη θέση Μάλια στις 27-5-1944.
9. ΦΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤ. του Νικολ. Γεννήθηκε στον Αγιάννη το 1911. Φονεύθηκε από "Γερμανοτσολιάδες" στη θέση "Βορτόπι"στις 28-5-1944.
10. ΣΟΦΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Σταύρου. Συνελήφθη από Ιταλούς και δολοφονήθηκε με βασανιστήρια στις 28-10-1942.
11. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Μιχαήλ. Ήταν αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Φονεύθηκε στα Δεκεμβριανά του 1944.



========================================================================

Από το βιβλίο: ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΠΟΥΛΟΥ «Ο ΜΩΡΙΑΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ»–ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» -ΑΘΗΝΑ 1965

          (Σελ. 232 έως 236 Β΄Τόμου)

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ (Ιούλιος 1944). Στη Λαύκα έκαψαν ζωντανά εννηά παλληκάρια.Αφού τα βασάνισαν, τα έκλεισαν μέσα σε ένα σπίτι, τάδεσαν χειροπόδαρα στις Κολόνες κι΄ έβαλαν φωτιά. Ανάμεσα στα μαρτυρικά αυτά παιδιά ήταν: ο Κώστας Κατσαρός και ο Βαγγέλης Δημόπουλος από το κάτω Μπέλεσι, ο Παναγιώτης Βλάχος κι΄ ο γιός του από το Πλατάνι, ο Γιώργος Οικονόμου και ο Π. Καραβίδας από την Σκοτεινή. Αρχηγός των τσολιάδων ήταν ένας ανθ/γός. Στο Ψάρι, σκότωσαν πέντε γέρους.Στο Καλλιάνι έσφαξαν 4 άνδρες και μιά γυναίκα κ΄ έκαψαν μπροστά στα μάτια της μάνας τους τα δύο παιδάκια του Όθωνα Γκαβέτσου, ηλικίας 7 και 5 χρονών. Το Ψάρι το Καλλιάνι το έκαψαν τελείως. Πάνω από 250 σπίτια, 55 χιλιάδες δέματα σταριού κι΄ όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων των χωριών έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς. Στο Μπούζι έσφαξαν το παλληκάρι Βλάση Μελέτη, αφού πρώτα το βασάνισαν, του έβγαλαν τα νύχια, τα δόντια, τα μαλλιά, και το ένα μάτι, Στη Ντούσια έσφαξαν τον ηρωϊκό υπεύθυνο του Χωριού Γιώργη Δουβή. Στα Καλύβια του Φρνεού σκότωσαν δύο ογδοντάχρονους, έτσι για να εξασκηθούν στο σημάδι.
Στ΄άλλα χωριά του Φενεού, την Γκούρα, στην Μοσιά, το Μεσινό, σκότωσαν άλλους 10 πατριώτες κι΄ έκαναν τέτοια λεηλασία, που χρησημοποιήθηκαν και μεταγωγικά αεροπλάνα για την μεταφορά του πλίατσικου. Φόρτωσαν ακόμα και οκτακόσια αλογομούλαρα που άρπαξαν από την γύρω περιοχή. *(*σ.σ. Δεν αναφέρεται πουθενά αλλού τέτοιο γεγονός!).
Στην Ευρωστίνη έπιασαν 170 πατριώτες. Τους βασάνισαν και παραμορφωμένους από τα βασανιστήρια τους έστειλαν στο Στρατόπεδο της Κορίνθου....Στον Πύργο και το Κούτσι σκότωσαν 57. Στο Κούτσι έκαψαν ζωντανή μία μητέρα με τα δυό μικρά παιδιά της. Έκαψαν και πάνω από 80 σπίτια αφού πρώτα τα λεηλάτησαν άγρια. Δεν σεβάστηκαν , ούτε τα ιερά σκεύη της εκκλησίας. Γύρω στα Τρίκκαλα σκότωσαν 4, τραυμάτισαν 2 και ληστέψανε όλα τα σπίτια, Στις Κλένιες και τ΄ Αθίκια πήραν γιά τα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας 14 αγρότες. Στην περιφέρεια της Νεμέας τα ίδια. Έκαψαν 100 σπίτια. Έπιασαν και πολλούς και αφού τους εβασάνισαν με τον συνηθισμένο τρόπο τους έστειλαν στα στρατόπεδα. Σ΄ένα εξωκλήσι οι τσολιάδες εβίασαν μπροστά στην κατάπληκτη γιαγιά του ένα δεκατετράχρονο άρρωστο κοριτσάκι. Άλλο ένα που το έπιασαν στα χωράφια, το εβίασαν και το άφησαν μισοπεθαμένο από τις κακώσεις.
(Από την Λευτεριά 3-11-44)

86 ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ. Στις 24 Μαϊου 1944 Γερμανοντολιάδες από την Κόρινθο τ΄ Ανάπλι τα Ξαμίλια και το Μπερμπάτι μπλοκάρισαν την Λίμνα μαζί με Γερμανούς και σπείρανε τον θάνατο, την σφαγή και την ερήμωση ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΞΗ κορμιά ανθρώπινα πέσανε χάμου νεκρά σφαγμένα από τους δήμιους των Ες Ες και της Γκεστάπο, από τους Ταγματασφαλίτες. ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΞΗ Λιμνιάτες, άνδρες γυναίκες παιδιά και γέροι σκοτωμένοι σε μιά μέρα. Ανάμεσα στους 86 σφαγμένους ήσαν και 11 γεροντάκια. Ο Στάρφας 85 ετών, ο Μπαστούνης 70 ετών, ο Καραμάνος 85 ετών και ο γυιός του 65 ετών, ο Βλάχος 80 ετών , ο Πιτσίκος 75 ετών, ο Ψωμάς 80 ετών, ο Λέκκας 65 ετών, ο Γιαννάκης 65 ετών. Σφάξανε ακόμα οι ταγματασφαλήτες 10 παιδιά 14 ετών και τον μικρό Μιχάλη Κουρούση πέντε ετών.
Η ιερή εξέταση θαμπώνει. Η ζούγκλα μένει πίσω. Η κόλαση είναι παράδεισος μπρός στις φρικτές Κολάσεις που μαστόρεψαν οι Ταγματασφαλήτες. Τι μέθη σφαγής ήταν εκείνη. Τι παραφροσύνη φόνου! Τι τρέλλα εγκλήματος! Κάθε πέντε λεπτά κι΄ ένας ντουφεκισμένος. Εφτά ώρες κράτησε το μακελιό στο μικρό, το μαρτυρικό, το ηρωϊκό χωριό Λίμνες του Άργους.
(Από τη Λευτεριά 30-9-45)

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ. Στη Νεμέα είχαν ξεχυθεί τα μαύρα μπουλούκια των ληστοπειρατών. Γερμανοί και Τσολιάδες Λύκοι και Τσακάλια. Στη πόλη έχουν μείνει πολλές κοπέλλες, παρθένες Νεμεάτισσες. Υπερήφανες και επιβλητικές με ψυχρή περιφρόνηση αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους. Οι τσολιάδες γελούν και σαρκάζουν. Υποδείχνουν στους αφέντες των τις πιό όμορφες, τις πιό καλοκαμωμένες. Κι ΄ αρχίζει το γυναικομάζωμα. Ξαναζούν οι φρικτές στιγμές του παιδομαζώματος στα χρόνια της Τουρκιάς. Τα δάκρυα και τα παρακάλια δεν συγκινούν τους άρπαγες. Γελούν, προκαλούν, ασελγούν οι σάτυροι. Κι΄ οι τσολιάδες ευφραίνονται μ΄ όλα αυτά. Ειρωνεύονται την επιβλητική και ακατάδεχτη φυσιογνωμία των παρθένων, που εκφράζει όλη τους την αηδία για τους κτηνανθρώπους.
Θεληματικές, ωραίες, αλύγιστες με φωτοβόλα μάτια οι ηρώϊσες της Νεμέας, οι εκλεχτές αγωνίστριες της εθνικής λευτεριάς, κρατούν σε απόσταση τον ακάθαρτο όχλο των προδοτών. Η αίγλη κι΄ η σταθερότητα του προσώπου τους καθηλώνει τους βεβήλους, που νικημένοι από το σεμνό μεγαλείο της μορφής τους στρέφουν στη γή τα αμαρτωλά βλέμματα.
Οι Ναζίδες , με υποδείξεις των τσολιάδων, γυρίζουν στις γειτονιές και τις χτενίζουν. Μετά επιστρέφουν στο κέντρο με την πολύτιμη λεία τους.
Οι δέσμιες παρθένες προχωρούν με τα μάτια ψηλά. Πηγαίνουν στο μαρτυρικό άγνωστο. Ξέρουν τι τις περιμένει. Στέκουν όμως ακλόνητες, εμπευσμένες από την υπέροχη φλόγα του αγώνα και την θέληση της θυσίας. Είναι πολλές. Πάνω από τριάντα. Ανεβαίνουν σε αυτοκίνητα και μες στο θόρυβο των μηχανών και το ουρλιαχτό των τσολιάδων ξεκινούν. Τα σύννεφα της σκόνης κρύβουν από τα μάτια των μητέρων τ΄ αγαπημένα πρόσωπα των κοριτσιών, που χάνονταν στη καμπή του δρόμου. Έφυγαν... Μακρυά πολύ, στη χώρα των Ούνων.(!!!!!!!)
(Από τη Λευτεριά Κορίνθου, 26-11-44)

20 ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝΟΡΙ ΚΛΕΩΝΩΝ. Τα βραχνά ουρλιαχτά των γερμανοντολιάδων ξάφνιασαν τους Αγιονορίτες στον ύπνο *(*σ.σ. Απόγευμα πήγαν στο Αγιονόρι !), στα βαθειά χαράματα της 27 του Μάϊ του 1944.
Οι δήμιοι των Ες Ες ταγματασφαλήτες από τα Ξαμήλια, την Κόρινθο και την Περαχώρα , κάνανε μαζί με Γερμανούς μπλόκο. Κάψανε *(*σ.σ. Δεν κάψανε το χωριό !) και λεηλατήσανε το χωριό. Βασάνισαν και σφάξαν ΕΙΚΟΣΙ πατριώτες Αγιονορίτες, ΕΙΚΟΣΙ άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Κι  ήτανε Μάης. Κι΄ ήταν Άνοιξη Κι΄ ήταν λουλουδιασμένα τα ροδάμια.
Μαύρος Μάης κατοχής. Μαύρη άνοιξη εγκλήματος. Καταραμένα λούλουδα εθνοπροδοσίας και αίσχους.
Χαχάνιζαν οι δήμιοι τσολιάδες με το αχνό κόκκινο αίμα των ηρώων της Ελλάδος, των μαρτύρων της Λευτεριάς. Χαίρονταν οι Ούνοι γιά τη μαστοριά στο έγκλημα των αντάξιων μαθητάδων τους. Χόρευαν οι υπάνθρωποι ταγματασφαλήτες, αγκαλιασμένοι με τους Γερμανούς στον μακάβριο χορό του γιά αιώνες στιγματισμένου εγκλήματος των της βαθειά σιχαμερής σφαγής των ΕΙΚΟΣΙ πατριωτών του Αγιονοριού.
(Από τη Λευτεριά Κορίνθου, 30-9-45)

22 ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ. Τους τραυματίες και τους αρρώστους, τους σέβονται και ποι άγριοι της Ζούγκλας. Όμως οι ταγματαλήτες του Αγγελοκάστρου και τους Νόμους της Ζούγκλας παραβήκανε. Στις 18 του Μάρτη του 1944, σφάξανε και κατακοματιάσανε με μαχαίρι τον άρρωστο Γιάννη Δάφνη ετών 65. Τόν Μάη μήνα, με τσεκούρια και ρόπαλα πολτοποίησαν τον τραυματία Χρήστο Δρεμούρα. Και τους ογδοντάρηδες γέρους Νικήτα και Σοφία Δάφνη. ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ το όλον σφάξανε οι ταγματαλήτες ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΑΥΤΌ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «Κρανίου τόπος Αγωνιστών».
Όποιος αγωνιστής πέρασε από το Αγγελόκαστρο, βρήκε θάνατο φριχτό, λες κι΄ έπεφτε σε φωλιά λύκων. Και αληθινά, φωλιά λύκων ήταν το προωθημένο φυλάκιο των Γερμανοράλληδων του Αγγελοκάστρου, που εκτελούσαν πιστά τις διαταγές των Ες Ες  και της Γκεστάπο. Και αληθινά φωλιά λυσσασμένων λύκων ήταν οι ταγματασφαλήτες στο χωριό αυτό, όπου, ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ πατριώτες, γέροι και γριές, παιδαρέλια και άνδρες, αγωνιστές άρρωστοι και τραυματίες, βασανίστηκαν, εκτελάστηκαν, με τσεκούρια, με μαχαίρια, με αξίνες και με Γερμανικά όπλα από τους ταγματασφαλήτες.

21 ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ παληκάρια απ΄ το Λουτράκι είναι οι σφαγμένοι από τους γερμανοράλληδες. Με θάνατο φρικτό είναι σφαγιασμένοι. Τον Αντωνίου τον κρεμάσανε. Τον Σαϊνη τον θάψανε ζωντανό, Τον Δέδε τον σφάξανε με μαχαίρι. Τον Ζερβό τον πνίξαμε στη θάλασσα. Τους άλλους δεκαεφτά τους ντουφέκισαν.

          15 ΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙ. Στίς 17 του Φλεβάρη και στις 10 του Μάρτη. Δύο φορές πατήθηκε το λέυτερο Καίσαρι από Γερμανοράλληδες. Η τραγωδία του Καίσαρι θα μείνη το ΑΙΩΝΙΟ ΣΤΙΓΜΑ. Φρίκη και αίσχος!
          Από τη φωτιά και λεπίδι, το περάσανε. Κάψαν ανθρώπους, ζωντανούς και σφάξανε. Και με καυτό βόλι θανατώσανε. ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ Καισαριώτες σφαγιάσανε... Τον Λούτα τον σφάξανε. Τον Σπυρόπουλο, τον Κερλή, τον Λεπεσιώτη και την Γιαννοπούλου , τους κάψαν ζωντανούς μέσα στα σπίτια τους. Τον Κόϊκα τον Μάρκαση τους δύο Λεπεσιώτηδες και τον Κωστούρο, τους σκοτώσανε μέσα στα σπίτια τους και ύστερα τους έκαψαν μαζί με τα ρημάδια τους. Τον Μίχα, τον Μπεγλίτη, τον Μρίνια και τον Θελερίτη, τους φέρανε στη Κόρινθο, φρικτά παραμορφωμένους από τα βασανιστήρια, και τους εχτέλεσαν στο θυσιαστήριο της Λευτεριάς, στου Νέγρη, στις 22 Μάρτη 1944. Τον Παπαθανασίου τον έσφαξαν στη Βάλτα.
(Από τη Λευτεριά Κορίνθου 11-11-1945)

63 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ. Στη θέση Κορδέλες, πενήντα εκτελεσμένοι με πολυβόλο. Ανάμεσα στους νεκρούς αυτούς και ο Γεώργης Σάμιος.
Στη θέση Ασβεστοκάμινο, δέκα εκτελεσμένοι με μάουζερ. Και έξω από το σταθμό της ΣΠΑΠ, τρείς κρεμασμένοι από το Στρατόπεδο Κορίνθου.
Προδομένοι από τους ταγματασφαλήτες και ακτελεσμένοι από τους δήμιους των Ες Ες εγέμισαν με τα εξηντατρία αντρίκια κορμιά τους μεγάλους λάκους τριών κοινών τάφων, εκεί στα χωριό Άγιοι Θεώδωροι.

20 ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΑΣ. Είκοση αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης δολοφονήθηκαν από τους ταγματασφαλήτες την άνοιξη 1944 σε τέσσερα χωριά της Ναυπλίας. Εννέα στον Αγιανδριανό, τέσσερα στο Ροινό, τέσσερα στο Αβδήμπεη και τρείς στο Λυγουριό. Ανάμεσα στα θύματα και ο γέρος Καφτάνης 65 ετών, ο Παβέλας 50 ετών και ο Ξυλινάς 60 ετών.

240 Σ΄ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Ο Μάης του 1944 ήτανε ο μήνας της αποκορύφωσης του εγκληματικού οργίου των ταγματασφαλητών Κορίνθου, Άργους και Ναυπλίου. Οι πατριώτες που σφάχτηκαν από τους ταγματασφαλήτες μέσα στον μήνα μάη 1944, ανέρχονται σε Διακοσίους σαράντα.

1.     ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ
21 Μαϊου στη Κόρινθο σφαγμένοι 21, 25/5 στη Προσύμνη σφαγιασμένοι 8, 27/5 στις Λίμνες σφαγιασμένοι 86, 27/5, στο Αγιονόρι σφαγιασμένοι 20, 27/5 ,στο Γκέρμεσι σφαγμένοι 22, 28/5 ,στον Αγιάννη σφαγμένοι 10, 29/5 στο Χέλι σφαγμένοι 17.

2.     ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ
Στις 2 Μαϊου σε διάφορους τόπους δολοφονήθηκε 1, στις 7/5 –2. Στις 8/5 – 1, στις 10/5 – 6, στις 11/5 – 1 στις 14/5 – 1 στις 17/5 – 6 στις 18/5 – 1 στις 20/5  -- 8 στις 21/5 – 3 στις 22/5 – 2 στις 24/5 –3 στις 25/5 – 3 στις 26/5 στον Αγιάννη σφαγμένοι 10, 29/5 στο Χέλι σφαγμένοι 17.
Ο ματωμένος Μάης του 1944, οργανώθηκε από τα «Πέντε Π» της εκτελεστικής επιτροπής του «Συμβουλίου του Αίματος» της Γκεστάπο Κορίνθου. Από τα «Πέντε Π» αυτά μόνο το ένα, ο Πέτρουλας, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο.

(Σελ. 205-206 Β΄Τόμου)
ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΝ
«ΕΝ Κορίνθω τη 27η φεβρουαρίο 1944»
1) Ό αρχηγός του Ελληνικού Σώματος Εθελοντών ΙΥ Κορίνθου υποτάσσει τον εαυτόν του, τους αξιωματικούς υπ/κους και οπλιτάς τους οποίους έχει στρατολογήσει εις τον Γερμανικόν Στρατόν. 
2) Το Ελληνικό Σώμα Εθελοντών ΙΥ δρα αποκλειστικώς προς καταπολέμησιν του κομμουνισμού και των εν Ελλάδι αναφυεισών οργανώσεων ΕΑΜ – ΕΛΑΣ κ.ά.
3) Οι υπαγόμενοι εις το Ελληνικόν Εθελοντικόν Σώμα ΙΥ υποχρεούνται με απόλυτον υπακοήν εις τους ανωτέρους των, οίτινες από ελευθέραν την θέλησιν υποχρεώθησαν να υπακούουν εις τας οδηγίας του Γερμανικού Στρατού.  Υπόκεινται όσον αφορά τας σχέσεις υπακοής με τας διατάξεις αι οποίαι ισχύουν δια τον Γερμανικόν Στρατόν.
4) Το Ελληνικόν Σώμα Εθελοντών ΙΥ υποχρεούται ανά πάσα στιγμήν άμα το ζητήσουν αι Γερμανικαί αρχαί, να επιστρέψει τα αναληφθέντα όπλα και ιματισμόν εις τον Γερμανικόν Στρατόν.
5) Αι ως άνω συμφωνίαι ισχύουν δι΄ όλους τους Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και οπλίτας οι οποίοι θα ανήκουν εκάστοτε εις το Εθελοντικόν Σώμα.
Είναι υποχρεωμένοι επίσης , εφ΄ όσον διαβιβασθή ή μεταβληθή η αρχηγία εντός του Ελληνικού Εθελοντικού σώματος.
6) Ως εγγύησιν δια την καλήν και χρηστήν εκδήλωσιν των ως άνω συμφωνιών δηλώνουν τα μέλη του Ελληνικού Εθελοντικού Σώματος ότι είναι πρόθυμα ανά πάσα στιγμήν να προσφέρουν τας οικογενείας των εις τον Γερμανικόν Στρατόν. Αι ως άνω υποσχέσεις λογίζεται ότι έχουν δοθεί αντί λόγου και εφ΄ όσον έχει τεθή η υπογραφή.
7) Ο Γερμανικός Στρατός υπερασπίζεται την ζωήν και την περιουσίαν των μελών του Ελληνικού Εθελοντικού Σώματος ΙΥ από αποπείρας και επιβάλλει εκάστοτε παρά του ανωτάτου αρχηγού των ενόπλων Γερμανικών δυνάμεων διατάξεις περί αντιποίνων."
8) Ο Γερμανικός Στρατός θα μεταχειρίζεται τας δοθείσας υποσχέσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως όσον αφορά την τροφοδοσίαν, ιματισμόν και μισθόν του Ελληνικού σώματος Εθελοντών ΙΥ και θέλει φροντίσει μετά μεγάλης επιμελείας γιά την λύσιν των ζητημάτων αυτών»
(Υπογραφαί)

Ταγματάρχης Κοντοστάνος Γεώργιος, Λοχαγός Τρίκας Γεώργιος, Ανθυπολοχαγοί Καραχάλιος Αθανάσιος, Τσιπάς Αριστείδης, Χριστοδούλου Ιωάννης, Τσαντίλας Παναγιώτης, Πέρτουλας Σταμάτιος, Δρακιώτης Αναστάσιος, Εφεδροι ανθυπολοχαγοί Μαυρίδης Δημήτριος, Μαγουλόπουλος Σπυρίδων.Ακολουθούν άλλες 214 υπογραφές αξιωματικών και οπλιτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Η επισημάνσεις και σημειώσεις στο κείμενο δικές μου.
Ευνόητο είναι ότι δεν υιοθετούνται εξ ολοκλήρου τα παραπάνω, τόσο διότι ιστορικά δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένα ως γεγονότα, όσο και διότι, πρόδηλη είναι η πρόθεση του συγγραφέα  Ηλ. Παπαστεριόπουλου και του συντάκτη του εντύπου "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"  να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις , έτσι αναφέρεται η λέξη "σφαγή"  συνεχώς για τις εκτελέσεις κυρίως με άλλα όπλα καί όχι με μαχαίρι, ενώ αντίθετα σήμερα γνωστό είναι ότι με εντολή από την ηγεσία του ΚΚΕ σφαγιάστηκαν με μαχαίρι και.. φρικωδώς, προδότες συνεργάτες των κατακτητών αλλά το συγκλονιστικό και οι πάμπολλοι χαρακτηρισμένοι "αντιδραστικοί"!


========================================================================
========================================================================


Από το βιβλίο "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-1945 του ΚΩΣΜΑ ΕΜΜ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ εκδόσεως 1964 παρατίθονται κατωτέρω καταστάσεις φονευθέντων από τους κατακτητές  Ιταλούς και "Γερμανοτσολιάδες" στο νομό Κορινθίας και Αργολίδας .Οι καταστάσεις είναι ατελείς και με αρκετά λάθη . Αποτυπώνονται σ΄ αυτές κατά σειρά, ονοματεπώνυμο φονευθέντος ,τόπος καταγωγής ,τόπος εκτελέσεως και μήνας εκτελέσεως.(Οι φονευθέντες Κορίνθιοι και Αργείοι από την άλλη "πλευρά" αναφέρονται στην ανάρτηση 049: http://rozosotiris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html )
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙΜΗ  ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ!

ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ  ΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1.     Πέρρας Σωκράτης, Ρειτόν,-Δίδυμα, 1944
2.     Κάτης Αναστάσιος, Ρειτόν,-Δίδυμα, 1944
3.     Γουλερίμας Κων/νος, Αγ. Βασίλειος,-Κόρινθος, -7/44
4.      Μπισμπιρούλιας Ιωάννης, Αγ. Βασίλειος, -Αγ. Βασίλειος, - 5/44
5.     Τσουτσουβής Ιωάννης, Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασίλειος – 5/44
6.     Ξύδης Κων., Αγ. Βασίλειος, - 5/44
7.     Παπαδόπουλος Παναγ., Αγ. Βασίλειος,- Άργος, - 7/44
8.     Παπαδόπουλος Στάϊκος, Αγ. Βασίλειος, - Αγ. Βασίλειος,- 9/43
9.     Σαράντος Ιωάννης, Αγ. Βασίλειος, - Άσσος,- 9/43
10.                        Αγκιστριώτης Κων.,Κοντόσταυλον, - Κόρινθος, - 7/41
11.               Δημογέροντας Δημήτρ., Κοντόσταυλον,- Σπαθοβούνι, - 4/44
12.                        Πρέσβελος Κων., Κοντόσταυλον,- Θήβαι, 1944
13.           Στεργιοπούλου Αλεξάνδρα, Κοντόσταυλον, - Σπαθοβούνι, - 10/
14.                        Αποστολίδης Απόστολος, Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη, -3/44
15.                        Πλέστης Κων/νος, Κόρινθος, - Κτήμα Νέγρη,- 3/44
16.                        Καλυβίτης Παύλος, Κόρινθος, - κτήμα Νέγρη, - 3/44
17.                        Δημητριάδης Τιμόθεος, Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη,- 3/44
18.                        Τριανταφύλλου Κων., Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη,- 3/44
19.                        Τριανταφύλλου Ευθύμιος, Κόρινθος, - Κτήμα Νέγρη, - 3/44
20.                        Θαλασσίδης Κων., Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη,- 3/44
21.                        Βασιλόπουλος Νικόλαος, Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη,- 3/44
22.                        Ευλογημένος Σπυρίδων, Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη, - 4/44
23.                        Κυριακόπουλος Κων., Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη,- 4/44
24.                        Βενιέρης Γεώργιος, Κόρινθος,- Κτήμα Νέγρη, - 4/44
25.                        Κουής Κων/νος, Κόρινθος, - Κτήμα Νέγρη,- 6/44
26.                        Γαρτές Μιχαήλ, Κόρινθος,- Νεκροταφείον Κορ., - 5/44
27.                        Σάμιος γεώργιος, Κόρινθος, - Νεκροταφείον ,- 5/44
28.                        Τούντας Παύλος, Κόρινθος,- Νεκροταφείον,- 9/44
29.                        Ζερβός Παναγ., Κόρινθος,- Νεκροταφείον, - 7/42
30.                        Τσαγλής Παναγ., Κόρινθος, - Νεκροταφείον, - 12/41
31.                        Μίχας Αναστάσιος, Λουτράκι, - Κόρινθος,- 6//44
32.                        Αντωνίου Χρήστος, Λουτράκι, - Λουτράκι, - 4/43
33.                        Μελέτης Βασίλειος, Λουτράκι, - 4/43
34.                        Σπυρογιαννάκης Αλέξανδρος, Λουτράκι,- Λουτράκι, -4/43
35.                        Μίχα Ελένη, Περαχώρα, - Περαχώρα, - 4/43
36.                        Κολιάκος Παναγιώτης, Περαχώρα, - Κόρινθος, - 4/41
37.                        Αικατερίνης Δημήτριος, Περαχώρα, - Περαχώρα, - 12/43
38.                        Κατσιλιέρης Μιχαήλ, Ίσθμια, - Ίσθμια, - 8/43
39.                        Τόγιας Πέτρος, Ίσθμια, - Ίσθμια,- 8/43
40.                        Κατσιλιέρης Γεώργιος, Ίσθμια, - Ίσθμια,- 8/43
41.                        Στατήρης Δημήτριος, Ίσθμια,- Δερβενάκια, 10/43
42.                        Γεωργιάδης Μάριος, Ίσθμια, - Ίσθμια,- 6/41
43.                        Στάμου Μιλτιάδης, Αγ. Θεόδωροι, - Αγ. Θεόδωροι, - 4/41
44.                        Στάμου Δημήτριος, Αγ. Θεόδωροι, - Αγ. Θεόδωροι, - 4/41
45.                        Κυριάκης Ανάργυρος, Άγ. Θεόδωροι,- Άγ. Θεόδωροι, - 4/41
46.                        Ρεβελής Αθανάσιος, Καλύβια, -  Μάζι Καλαβ., - 12/43
47.                        Χωσιάς Δημήτριος, Καλύβια, - Ματίσι Καλαβ., - 4/43
48.                        Θανασενάρης Αντώνιος, Καλύβια, - Καλυβια, - 7/44
49.                        Γεωργιάδης Δημήτριος, Καλύβια, - Καλύβια, - 7/44
50.                        Κολομόδης Κων., - Καλύβια, - Καλύβια, - 7/44
51.                        Κολομόδης Σωτήριος, Καλύβια, - Φενεός, - 7/44
52.                        Βλαχογιάννης Ιωάννης, Καλύβια,-  Καλύβια, - 7/44
53.                        Ράπανος Αθαν., Πανόραμα, -  Περιθώριον, - 7/44
54.                        Τσετσώνης Παναγ., Ταρσός, - Περιθώριον,  7/44
55.                        Κοτσίρης Παναγιώτης, Στενό, - Στενό,  12/43
56.                        Σαρλής Κων., Στενό, Κόρινθος, - 6/43
57.                        Λαμπρόπουλος Σπυρίδων, Μοσιά, -  Μονοδένδρι, - 12/43
58.                        Χριστόπουλος Σωτήριος , Ταρσός, - Χαϊδάρι, - 4/43
59.                        Παναγόπουλος Σπυρίδων, Μωσιά, - Κόρινθος, - 2/44
60.                  Μπακαλόπουλος Γεώργιος, Καστανιά, - Καλλιάννι - 11/43
61.                        Καλύβας Χαράλαμπος, Καστανιά, - Τραχειά, - 5/44
62.                        Σαρλάς Άγγελος,  Λαύκα, -  Ζαρούχα, - 6/43
63.                        Αγγελίνας Δημήτριος, Λαύκα, Λαύκα, -  7/44
64.                        Αθανασούλης Ιωάννης, Λαύκα, - Λάυκα, - 6/43
65.                        Αθανασούλης Δημήτριος, Λαύκα, -  Λαύκα, - 6/43
66.                        Αθανασούλης Βασίλειος, Λαύκα, -  Λαύκα, -  6/43
67.                        Αθανασούλης Κων., Λαύκα, -  Λαύκα, - 6/43
68.                        Ανδρικόπουλος Παρασκευάς,  Βέλλο, -  Κόρινθος, -  7/44
69.                        Αρβανίτης Δημήτριος, Βέλλο, - Κόρινθος, -  7/44
70.                        Κολοτούρος Χρήστος, Βέλλο, -  Κόρινθος, -  6/44
71.                        Τσουμπανιάρης Ιερόθεος, Πουλίτσα, - Κόρινθος,- 7/44
72.                        Ευσταθίου Γεώργιος, Πουλίτσα, - Κόρινθος,- 7/44
73.                        Φούζας Χρήστος, Στημάγκα, - Ξυλόκαστρον,  7/44
74.                        Μπερτσεκάς Ευάγγελος, Στημάγκα, - Ξυλόκαστρον, - 7/44
75.                       Ψυχογιός Αναστάσ., Στημάγκα, -  Σκάλα Στημαγ. ,  - 7/44
76.                        Σπυρόπουλος Κων., Στημάγκα, - Λακαμάδι, -  7/44
77.                        Καρουντζής Χρήστος, Στημάγκα, - Λακαμάδι, - 7/44
78.            Φαψωματιώτη Παναγούλα, Στημάγκα, - Σκάλα Στημ., 7/44
79.                        Πρόβος Ιωάννης, Νεράτζα, - Καλαμάκι, -  7/44
80.                        Καβέτσος Δημοσθένης, Λυκοποριά, -  Άσσος, - 5/41
81.                        Ευθυμίου Γαβριήλ, Άσσος, -  Άσσος, - 5/41
82.                        Μίχας Νικόλαος, Άσσος, -  Γερμανία, - 4/44
83.                        Κατούφας Χρήστος, Δερβένι, - Κτήμα Νέγρη, - 6/44
84.                        Μπριόλας Νικόλαος, Περιγιάλι, -  Ντούσα,  - 6/44
85.                        Κουρής Ανδρέας, Περιγιάλι, -  Πύργος, -  4/44
86.                        Βραχνός Κων., Λέχαιον, -  Μαύρα Λιθάρια, - 5/44
87.                        Τσιτσόπουλος Δημήτριος, Ζευγολατιό, - Καλέτζι, - 8/44
88.                        Χουσαλάς Φώτιος, Καλλιάνοι, -  Καλέντζι, -  7/44
89.                        Γκιζαριώτης γεώργιος, Ζευγολατιό, - Ζευγολατιό, -  8/44
90.                      Ραυτόπουλος Αντών., Κεφαλάρι, -  Στρατ. Κορίνθου,-  6/44
91.                        Αυγερινού Αικατερίνη, Ζευγολατιό, -  Ζευγολατιό, - 9/44
92.                        Μπινιάρης Δημήτριος, Αγγελόκαστρον, - Καλέτζι, - 8/44
93.                        Γεωργίου Θεόδωρος, Ζευγολατιό, - Ζευγολατιό, - 10/43
94.                        Παπαβασιλείου Παρασκευάς, Βραχάτι, - Κόρινθος,- 4/44
95.                        Κιοπρές Επαμεινώνδας, Βραχάτι, Κόρινθος, -  4/44
96.                        Στατήρας Χρήστος, Βοχαϊκόν,-  Κόρινθος, -  4/44
97.                        Κοπανάς Απόστολος, Βοχαϊκόν, - Κόρινθος,-  4/44
98.                        Γαλάνης Νικόλαος,  Ψάρι, -  Κόρινθος,-  4/44
99.                         Σπύρου Γεώργιος, Βοχαϊκόν, - Κόρινθος,- 4/44
100.                   Κασούρας Ιωάννης, Σουληνάρι, - Κόρινθος, - 8/44
101.                   Κεχρής Γεώργιος, Σουληνάρι, - Σουληνάρι, - 8/44
102.                   Φωτόπουλος Διονύσιος, Καρδαμά, -  Σουληνάρι, - 8/44
103.                   Παναγόπουλος Σπυρίδων, Σουληνάρι, - Κόρινθος, -9/44
104.                   Παναγόπουλος Ευθύμιος, Σουληνάρι, -  Ναύπλιον, - 9/44
105.                   Τσελώνης Σπυρίδων, Χαλκί, - Βοχαϊκόν, - 5/44
106.                   Χαρίτος Σπυρίδων, Χαλκί, -  Καλέντζι, -  7/44
107.                   Τσελώνης Σπυρίδων, Χαλκί,- Βοχαϊκόν, -  5/44 (!!!)
108.                   Χωρέμης Κων., Κιάτον, - Κόρινθος, - 5/44
109.                   Γρηγορίου Βασίλειος, Κιάτον, Σολωμός, -  7/43
110.                   Πουλόπουλος Γεώργιος, Κιάτον, - Σολωμός, - 7/43
111.                   Παπαπαναγιώτου Γεώργιος, Κιάτον, - Κόρινθος, - 8/44
112.                   Σταθούρος Ιωάννης, Κιάτον, - Κόρινθος, - 8/44
113.                   Λύρας Νικόλαος, Κιάτον, -- Κόρινθος, -- 8/44
114.                   Ειρηναίος Κων., Κιάτον, -- Τραγάνα, -- 11/42
115.                   Περδικάρης Νικόλαος, Κιάτον, -- Κόρινθος, -- 5/44
116.                   Καρούζος Παύλος, Κιάτον, -- Κόρινθος—9/44
117.                   Σειριανός Φίλιππος, Κιάτον,-- Κιάτον,--- 7/43
118.                   Νόνης Αλέξανδρος, Κιάτον, -- Κόρινθος,-- 3/44
119.                   Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Κιάτον, -- Κόρινθος, -- 3/44
120.                   Λιάκης Άγγελος, Κιάτον, -- Γκούρα, -- 4/44
121.                   Μανίκας Βλάσιος, Βασιλικόν, -- Δάρα, -- 8/44
122.                   Παρασκευάς Γεώργιος, Βασιλικόν. – Τρίκαλα – 12/43
123.                   Γκανάς Βασίλειος, Μούλκιον, -- Κόρινθος, --  5/44
124.                   Μουζάκης Δημήτριος, Μούλκιον, -- Βέλον, --  5/44
125.                   Πρόβος Χρήστος, Μούλκιον, -- Βέλον, -- 5/44
126.                   Σαραντίδης Νικόλαος, Μούλκιον, -- Κόρινθος, -- 7/44
127.                   Τσακανίκας Παναγιώτης, Μούλκιον, -- Μούλκιον, -- 7/44
128.                   Μαλλιαρός Νικόλαος, Μελίσσιον, --  Μελίσσιον, --  9/44
129.                   Ρουμπέκας Ηλίας, Δημινιό,  - Καλλιάνοι, -- 7/44
130.                   Νικολόπουλος Σπυρίδων, Άνω Διμηνιό, --- Καλλιάνοι – 7/44
131.                   Κοντογιάννης Ηλίας, Μεγ. Βάλτος, --  Μικρ. Βάλτος, -- 8/44
132.                   Κατσούλης Γεώργιος, Μεγ. Βάλτος, -- Μικρ. Βάλτος, -- 8/44
133.                   Μηλιώτης Αλέξανδρος, Μικ. Βάλτος, -- Ροζενά, -- 7/44
134.                   Φρυσίδας Ιωάννης, Μικ. Βάλτος, -- Ξυλόκαστρον, --  8/44
135.                   Φρυσίδας Γεώργιος, Μικ. Βάλτος, -- Ξυλόκαστρον, -- 8/44
136.                   Καραγιαννούλης Ιορδ., Μικ. Βάλτος, -- Ξυλόκαστρον, 8/44
137.                   Μηλιώτης Σπήλιος, Μικ. Βάλτος , -- Ακράτα Αχαϊας, -- 5/44
138.                   Μπαλάς Παναγιώτης, Μικ. Βάλτος, -- Μικ. Βάλτος, -- 5/44
139.                   Πάντας Γεώργιος, Κρυονέριον, --- κρυονέριον, -- 3/44
140.                   Καλαντζής Κων., Γονούσα, -- Κρυονέριον,-- 3/44
141.                   Λεπεσιώτης Παύλος, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
142.                   Λεπεσιώτης Κων., Καίσαρι, --  Καίσαρι, -- 5/44
143.                   Κωστούρος Νικόλαος, Καίσαρι, -- Καίσαρι,-- 5/44
144.                   Μαρκάσης Παναγ., Καίσαρι, --  Καίσαρι, -- 5/44
145.                   Λούτας Δημήτριος, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
146.                   Γαλανοπούλου Ελενη, Καίσαρι, --- Καίσαρι, -- 5/44
147.                   Λεπεσιώτης Αλέξιος, Καίσαρι, --- Καίσαρι, --  5/44
148.                   Κριλής Αριστείδης, Καίσαρι, --  Καίσαρι, -- 5/44
149.                   Κόϊκας Θεοφάνης, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
150.                   Θελερίτης Αναστάσιος, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
151.                   Μπεγλίτης Παναγιώτης, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
152.                   Μπρίνιας Αναστ., Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
153.                   Μίχας Παύλος, Καίσαρι, -- Καίσαρι, -- 5/44
154.                   Παπαθανασίου Σταύρος, Καίσαρι, -- Μεγ. Βάλτος, -- 5/43
155.                   Κοκιούσης Κων., Παναρίτιον, -- Παναρίτιον, --2/42
156.                   Χασούρας Ιωάννης, Μάνα Κορινθ., -- Κεφαλάριον, -- 3/44
157.                   Μαζιώτης Χρήστος, Μάνα Κορινθ., -- Γελίνι, -- 8/44
158.                  Σκόρδας Παναγιώτ., Μάνα Κορινθίας., -- Μάνα Κορ., -2/44
159.               Μαστρογιαννόπουλος Κων., Μάνα Κορ,. – Μάνα Κορ., -- 2/44
160.                   Σουσούνης Ιωάννης, Μάνα Κορ., -- Μάνα Κορ., -- 4/44
161.                   Λιάκης Άγγελος, Μάνα Κορ., -- Μάνα Κορ., -- 7/44
162.                   Μαυραγάνης Αγησίλαος, Μάνα Κορ., -- Μάνα Κορ., -- 7/44
163.                   Καρατασάς Αλέξιος, Καλλιάνοι,  Καλλιάνοι, -- 7/44
164.                   Καρατασά Βασιλική, Καλλιάνοι, -- Καλλιάνοι, -- 7/44
165.                   Παπαδόπουλος Κων., Καλλιάνοι., -- Καλλιάνοι, --7/44
166.                   Μπόκος Κων., Καλλιάνοι, -- Καλλιάνοι., -- 7/44
167.                   Μητροδήμας Δημήτριος, Καλλιάνοι,-- Καλλιάνοι,-- 7/44
168.                   Γκουβάτσου Διαμάντω, Στυμφαλία, -- Καλλιάνοι., -- 7/44
169.                   Γκουβάτσου Κων/τίνα, Στυμφαλία, -  Καλλιάνοι, -- 3/44
170.                   Πυργάκης  Ηλίας, Ασπρόκαμπος, -- Ασπρόκαμπος, -- 7/44
171.       Φιλιππόπουλος Παναγ., Ασπρόκαμπος, --Ασπρόκαμπ. –7/44
172.                   Βλάχος Ανδρέας, Ασπρόκαμπος, -- Ψάρι, -- 7/44
173.                   Γαλάνης Γεώργιος, Ψάρι, -- Ψάρι, -- 7/44
174.                   Λαφκιώτης Χρήστος, Ψάρι,-- Ψάρι, -- 7/44
175.                   Λαφκιώτη Αικατερίνη, Ψάρι, -- Ψάρι, -- 7/44
176.                   Παπαδημητρίου Γιαννούλα, Ψάρι, -- Ψάρι, -- 7/44
177.                   Μελέτσης Βασίλειος, Μπούζι, -- Κόρινθος, -- 7/42
178.                   Σμυρλής Άγγελος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
179.                   Δουβής Γεώργιος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
180.                   Δουβής Βασίλειος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
181.                   Χαλκιάς Απόστολος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
182                      Καπετανόπουλος Δημήτριος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλ., --3/44
183.                   Μακαρούνας Ιωάννης, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
184.                   Κατσαρός Ηλίας, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
185.                   Γκέρκης Παναγιώτης, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
186.                   Κωνσταντινόπουλος Νικ. , Κεφαλάριον, -- Κεφαλάρ., -- 3/44
187.                   Δουβή Μαρία, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
188.                   Λεβιδιώτη Ευφροσύνη, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
189.                   Κατσαβού Ασημίνα,  Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
190.                   Κούμπουλα Αγγελική, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
191.                   Σταματόπουλος Γεώργιος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάρ., -- 3/44
192.                   Τσακόπουλος Χρήστος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
193.                   Δουβής Ηλίας, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
194.                   Μπελίτσης Κων., Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
195.                   Κατσαρού Φωτεινή, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
196.                   Μπισμπίκης Κων., Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
197.                   Μπισμπίκης Σταύρος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 3/44
198.                   Δουβής Γεώργιος, Κεφαλάριον, -- Κεφαλάριον, -- 7/44
199.                   Πολίτης Δημήτριος, Κεφαλάριον, -- Ξυλόκαστρον, -- 4/44
200.                   Κατσαρός Ιωάννης, Κεφαλαριον, -- Ξυλόκαστρον, -- 4/44
201.                   Καράβης Γεώργιος, Κεφαλάριον, -- Ξυλόκαστρον, -- 4/44
202.                   Τομαράς Ευστάθιος, Κεφαλάριον, --  Κεφαλάριον, -- 7/44
203.                   Δάφνης Ιωάννης, Αγγελόκαστρον, -- Αγγελόκαστρ.,-- 4/44
204.                   Μάρας Κων/νος, Αγγελόκαστρον, -- Εγγελόκαστρον, -- 4/44
205.                   Μπινιάρης Νικόλαος, Αγγελόκαστρον, -- Δήμαινα, -- 4/44
206.                   Φραγκάκη Αικατε., Αγγελόκαστρον, -- Αγγελόκαστ., -- 4/44
207.                   Γκιώνης Παντελής, Αγγελόκαστον, -- Ν. Επίδαυρος, -- 4/44
208.                   Βύρλας Βασίλειος, Αγγελόκαστρον, -- Δίδυμα, -- 4/44
209.                   Σούκουλης Κων., Αγγελόκαστρον, -- Δεβένι, -- 3/44
210.                   Κοτσάκος Δημήτριος, Αγγελόκαστρον, - Δίδυμα, -- 4/44
211.                   Μαζώτης Κων., Αγγελόκαστρον, -- Δίδυμα, -- 4/44
212.                   Γκιλώνης Γεώργιος, Αγγελόκαστρον, -- Δίδυμα, -- 4/44
213.                   Ροθώνης Δημήτριος, Αγγελόκαστρον, -- Δίδυμα, -- 4/44
214.                   Γκότσης Μιχαήλ, Αγγελόκαστρον, Αγιονόρι, -- 4/44
215.                   Χατζής Σπυρίδων, Ρειτόν, Αγιονόρι, 1944
216.                   Τούσουλης Αθανάσιος, Γαλατάκιον, -- Γαλατάκιον 1944
217.                   Τσίγκος Αθανάσιος, Γαλατάκιον, -- Γαλατάκιον, 1944
218.                   Μπόρσης Νικόλαος, Γαλατάκιον, -- Γαλατάκιον, 1944
219.                   Δόντης Παναγιώτης, Γαλατάκιον, -- Γαλατάκιον, 1944
220.                   Παπάς Γεώργιος, Γαλατάκιον, -- Κόρινθος, 1944
221.                   Παπάς Μιχαήλ, Γαλατάκιον, -- Γαλατάκιον, 1944
222.                   Μπάνος Σπυρίδων, Γαλατάκιον, -- Κόρινθος, 1944
223.                   Κλεμπετσάνης νικόλαος, Γαλατάκιον, -- Κόρινθος, 1944
224.                   Σταματίου Παναγιώτης, Αρχαία Κόρινθος,-- Κόρινθ., --4/44
225.                   Δαρδούσης Κλεομένης, Αρχ. Κόρινθος,--Ξυλόκαστρ,--3/44
226.                   Ψωμάς Κων/νος, Αρχαία Κόρινθος, -- Κόρινθος,-- 4/44
227.                 Μπερτσεκάς Ευάγγελος,Αρχ.Κόρινθος,--Συκιά Κοριν., -- 4/44
228.                   Δήμας Δημήτριος, Αρχ. Κόρινθος, -- Συκιά Κορινθ., -- 4/44
229.                   Μακρής Σωτήριος, Αρχαία Κόρινθο, -- Κόρινθος, -- 7/44
230.                   Σκλήρης Ανατάσιος, Αρχαία Κόρινθος,-- Καλέντζι, -- 7/44
231.                   Ελένης Αλέξανδρος, Ξυλοκέριζα, -- Εξαμίλια, -- 9/44
232.                   Δημάκος παναγιώτης, Αθήκια, --Αγγελόκαστρον, -- 5/44
233.                   Ζώγαλης Δημήτρ., Αγ. Ιωάννης, -- Κούβελο Λιμνών, -- 5/44
234.                   Καγκλής Γεώργιος, Αθίκια, -- Έξωθι Αθικίων, -- 5/44
235.                   Κόλλιας Ευάγγελος, Αθίκια, -- Αγγελόκαστρον,-- 6/44
236.                   Λέκκας Ηλίας, Αθίκια, -- Γαλατ΄ακιον, -- 5/44
237.                   Μασμανίδης Φωκίων, Αθίκια, -- Ρειτόν, -- 4/44
238.                   Μασμανίδης Ιωάννης, Αθίκια, Ρειτόν, -- 4/44
239.                   Παναγόπουλος Κων., Αθίκια, -- Αθίκια, --5/44
240.                   Ποτήρης Αθαν., Αθίκια, -- Αθίκια, -- 8/44
241.                   Σενής Ιωάννης, Αγ. Ιωάννης, -- Αθίκια, -- 5/44
242.                   Σούκουλης Κων., Αγ. Ιωάννης, -- Σασινά, -- 6/44
243.                  Σούκουλης Θεοφ, Αγ.Ιωάννης, -- Κούβελο Λιμνών, -- 5/44
244.                   Σούκουλης Σταύρ, Αγ. Ιωάννης, -- Αυλώνα Αγ. Ιωάν. – 5/44
245.                   Σούκουλης Σπυρίδ, Αγ. Ιωάννης, -- Αυλώνα Αγ. Ιωάν.—5/44
246.                   Σούκουλης Μιχ., Αγ. Ιωάννης,-- Αυλώνα Αγ. Ιωάν., -- 5/44
247.                   Σταμάτης Νικόλ., Αγ. Ιωάννης, -- Κούβελο Λιμνών, --5/44
248.                   Σταμάτης Θεοφάνης, Αγ. Ιωάννης, Κούβελο Λιμνών, -- 5/44
249.                   Τόγιας Χρήστος, Αθίκια, -- Ρειτόν Αθίκ.,-- 5/44
250.                   Τζαναβάρας Βασίλειος, Αθίκια, -- Αγγελόκαστρον, -- 5/44
251.                   Φίλης Αναστάσ., Αγ. Ιωάννης, -- Αυλώνα Αγ. Ιωάν.,-- 5/44
252.                   Πασπάλας Κοσμάς, Χιλιομόδιον, -- Δερβένι,-- 5/44
253.                   Τόγια Ευγενία, Χιλιομόδιον. – 5/44
254.                   Σκούπας Μάρκος, Αγιονόριν, Παρασπόρι Αγιον., -- 5/44
255.                   Σπούπας Ιωάννης, Αγιονόριον, -- Παρασπόρι Αγιον., -- 5/44
256.                   Σκούπας Δημήτρ, Αγιονόριον.,-- Παρασπόρι Αγιον., --5/44
257.                   Σκούρτης Χρήστος, Αγιονόριον, -- Παρασπόρι, -- 5/44
258.                   Σκούρτης Ιωάννης, Αγιονόριον, Παρασπόρι, -- 5/44
259.                   Σκούρτης Σπυρίδων, Αγιονόρι, -- Λαμοβίτσα Λιμνών,-- 5/44
260.                   Σκούρτης Χρήστος, Αγιονόριον,-- Λαμοβίτσα Λιμνών,-- 5/44
261.                   Σκούρτης Κων.,-- Αγιονόριον – Λαμοβίτσα Λιμνών, -- 5/44
262.                   Σκούπας Δημήτρ., Αγιονόριον,-- Λαμοβίτσα λιμνών, -- 5/44
263.                   Καλλιμάνης Νικ., Αγιονόριον, -- Λαμοβίτσα Λιμνών, -- 5/44
264.                   Καλλιμάνη Ελένη, Αγιονόριον, Λαμοβίτσα Λιμνών, -- 5/44
265.                   Παπαχρήστος Ευάγ., Αγιονόριον,- Λαμοβίτσα Λιμνών,-5/44
266.                   Παπαχρήστος Χρήσ, Αγιονόριον, -Λαμοβίτσα Λιμνών.-5/44
267.                   Παπαχρήστος Μιχ., Αγιονόριον, -Λαμοβίτσα Λιμνών,-5/44
268.                   Ηλίας Δημήτριος, Αγιονόριον, --Σολωμός, --5/44
269.                   Ηλίας Γεώργιος, Αγιονόριον, -- Σολωμός, -- 5/44
270.                   Παπαγιαννόπουλος Αλέξανδ,Αγιονόριον,-Σολωμός, --5/44
271.                   Κατσίγιαννης Χρήστος, Στεφάνιον, --Στεφάνιον, --5/44
272.                   Βλάχος Χρήστος, Στεφάνιον, --Στεφάνιον, --5/44
273.                   Μαντζαγρής Γεώργιος, Στεφάνιον, Λίμνες Άργους, -- 5/44
274.                   Σελιώτης Αγγελής, Στεφάνιον, -- Λίμνες Άργους, -- 5/44
275.                   Στεργιοπούλου Αλεξάνδρα, Σπαθοβούνι, -- Σπαθοβ, -- 9/44
276.                   Κακογιάννης Παναγ. , Κουταλά, -- Κουταλά,-- 5/44
277.                   Δρεμούρας Χρήστος, Κουταλά, -- Κουταλά, -- 5/44
278.                   Τσάμης Ευστάθιος, Ξυλόκαστον,--Αίγιον, --12/43
279.                   Τσάμης Βασίλειος, Ξυόκαστρον, -- Αίγιον. – 12/43
280.                   Καραγιάννης Αθαν., Ξυλόκαστρον, -- Αίγιον, -- 12/43
281.                   Σκιρδής Αθαν., Ξυλόκαστρον, -- Αίγιον, -- 12/43
282.                   Γεωργίου Χαράλαμπος, Ξυλόκαστρον, -- Αίγιον, -- 12/43
283.                   Χρυσικός Επαμειν/νδας, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/42
284.                   Σκιρδής Κων/νος, Ξυλόκαστρον, -- Αίγιον, -- 12/43
285.                   Κουρόυμαλης Κων., Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/44
286.                   Μουσούρας Βασίλειος, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος , --6/43
287.                   Δούκας Κων., Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/43
288.                   Γιαβράς Δημήτριος, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/43
289.                   Μαγκαφόσης Απόστολ, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/43
290.                   Μάρκελος Βασίλειος, Ξυλόκαστρον, -- Ύδρα, -- 7/44
291.                   Λιώλης Ευριπίδης, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 3/44
292.                   Θεοδωρόπουλος Ιωάννης, Ξυλόκαστρον, -- Κόρινθος, -- 6/44
293.                   Κριτσώνης Κων/νος, Ρίζα, -- Ρίζα, -- 6/44
294.                   Καινούργιος Γεώργιος, Ρίζα, - Ρίζα, -- 7/44
295.                   Βασιλόπουλος Σταύρος, Ρίζα, -- Ρίζα, -- 7/44
296.                   Τσιμπουχτζής Δημήτριος, Σεληνιάτικα, - Σελην/κα -5/44
297.                   Κορωνιώτης Χρήστος, Συκιά, --Ζεμενό, -- 9/44
298.                   Γιαννόπουλος Νικόλαος, Ζεμενό, -- Ζεμενό, -- 9/44
299.                   Σταματόπουλος Δημήτριος, Συκιά, -- Κρήναι, --4/44
300.                   Σκουβαράς Παναγιώτης, Συκιά, -- Κόρινθος, -- 4/44
301.                   Καρανίκας Παναγιώτης, Καρυώτικα, Κόρινθος, -- 5/44
302.                   Κλαδούχος Αντώνιος, Καμάρι, -- Καμάρι, -- 5/44
303.                   Κασκαράς Γεώργιος, Καμάρι, -- Κόρινθος, -- 5/44
304.                   Γλάστρας Νικόλαος, Καμάρι, -- Καμάρι, -- 7/44
305.                   Κλαδούχος Χρήστος, Καμάρι, -- Καμάρι, -- 8/44
306.                   Φλέσσας Σπυρίδων, Καμάρι, -- Κόρινθος, -- 7/44
307.                   Καμπάρδης Θεόδωρος, Ζεμενό, -- Ζεμενό, 6/44
308.                   Κατούπης Κων., Ζεμενό, -- Ζεμενό, -- 6/44
309.                   Γκίνης Ανδρέας, Ζεμενό, -- Ζεμενό, -- 6/44
310.                   Κορωνιώτης Δημήτριος, Ζεμενό, -- Ζεμενό, --6/44
311.                   Κορωνιώτης Αρισττέλης, Ζεμενό, -- Ζεμενό, --6//
312.                   Κορωνιώτης Νικόλαος, Ζεμενό, -- Ζεμενό, --6/44
313.                   Κανέλλος Ιωάννης, Ζεμενό, -- Ζεμενό, --5/44
314.                   Γκίνη Γεωργία, Ζεμενό, -- Ζεμενό, -- 6/44
315.                   Πανταζής Ασημάκης, Πύργος, Βρυσούλα, --- 7/44
316.                   Χάντης Ευάγγελος, Πύργος, -- Πύργος, -- 7/44
317.                   Διαμαντόπουλος Σπυρίδων, Πύργος, --Ξυλ’οκαστρον, --8/44
318.                   Φιλιππακοπούλου Κατίνα, Πύργος, -- Πύργος, -- 7/44
319.                   Κουτρούλης Χρήστος, Πύργος, Βρυσούλα, -- 7/44
320.                   Αντωνόπουλος Ανδρέας, Πύργος, -- Ελληνικόν, -- 7/44
321.                   Κασκούτας Ηλίας, Πύργος – Ρετσίνα Χαλκ., -- 5/44
322.                   Καϊτσας Θεοφάνης, Εβρωστίνη, -- Μαύρα Λιθάρια,-- 5/44
323.                   Καϊτσας Γεώργιος, Εβρωστίνη, -- Μαύρα Λιθάρια, -- 5/44
324.                   Καϊτσας Κων., Εβρωστίνη,-- Μαύρα Λιθάρια, -- 5/44
325.                   Γλάστρας Δημήτριος, Εβρωστίνη, -- Μαύρα Λιθάρια, -- 5/44
326.                   Χίνος Αλέξανδρος, Εβρωστίνη, -- Λυγιά, -- 7/44
327.                   Κολεβελόνης Γεώργιος, Εβρωστίνη, -- Λυγιά, --7/44
328.                   Ζούφλος Λουκάς, Εβρωστίνη, -- Λυγιά, 7/44
329.                   Κορδούλης Γεώργιος, Εβρωστίνη, -- Ροζενά, -- 7/44
330.                   Σωτηρίου Σωτήριος, Εβρωστίνη, -- Καλάβρυτα, 1/44
331.                   Καϊτσας Ιωάννης, Εβρωστίνη, -- Κόρινθος, -- 1/44
332.                   Λιόντας Δημήτριος, Χελιδώριον, -- Λυγιά, -- 7/44
333.                   Μρέκας Άγγελος, Χειδώριον, -- Ζάχωλη, -- 7/44
334.                   Ζωγόπουλος Νικόλαος, Χελιδώριον, -Ζάχωλη, -- 7/44
335.                   Σοκορέλος Ιωάννης, Ζάχωλη, -- Ελληνικόν, -- 7/44
336.                   Πάγκαλος Σταύρος, Σαρανταπηχιώτικα, -- Λυκοποριά, -- ..
337.                   Χαραλάμπης Αριστείδ., Σαρανταπηχιώτικα, -Λυκοποριά, ...
338.                   Καρατζάς Σωτήριος, Στόμιον, -- Σαραντ/κα, 8/44
339.                   Φιιππακόπουλος Χρήστος, Στόμιον, -- Στόμιον, -- 12/43
340.                   Μελισσαρόπουλος Ηλίας, Ροζενά, -- Λουτρόν, -- 5/44
341.                   Χίνος Δημήτριος, Ροζενά, -- Ακράτα, -- 5/44
342.                   Γεραρής Ηλίας, Ροζενά,-- Ακράτα, -- 5/44
343.                   Λόγιος Ευστάθιος, Ροζενά, -- Λυγιά, -- 7/44
344.                   Λόγιος Βασίλειος, Ροζενά, -- Λυγιά, -- 7/44
345.                   Μποϊλές Δημήτριος,  Λυγιά, -- Ρεστώνα Θηβών, -- 5/44
346.                   Ταρνάρης Δημήτριος, Λυγιά, -- Βέλλο, -- 8/44
347.                   Δαμάλα Μαίρη, Δερβένι, -- Λυγιά, -- 6/44
348.                   Λαζαράς Κων., Δερβένι, -- Λυγιά, -- 6/44
349.                   Αρμαριώτης Νικόλαος, Δερβένι, -- Γερμανία, -3/43
350.                   Κυριάκος Κων., Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/41
351.                   Λιώλης Ευριπίδης, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
352.                   Γκραβαρίτης Ηλίας, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
353.                   Γκραβαρίτης Βασίλειος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
354.                   Κυριάκος Δημήτριος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
355.                   Χριστόπουλος Βασίλειος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
356.                   Χάντες Γρηγόριος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
357.                   Ζωγράφος Γεώργιος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
358.                   Κασκαράς Αναστάσιος, Πιτσά, -- Κόρινθος, -- 6/44
359.                   Κατσούλης Ιωάννης, Πιτσά, -- Λυκοποριά,-- 8/44
360.                   Ντάρης Παναγ., Πιτσά – Λυκοποριά, -- 8/44
361.                   Καραβά Βιολέττα, Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/44
362.                   Λυμπερόπουλος Ευθύμιος, Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/44
363.                   Κασκαράς Δημήτριος, Πιτσά, -- Λυκοποριά, --8/44
364.                   Χάντε Ελένη, Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/44
365.                   Χάντε Παναγιώτα, Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/44
366.                   Δημόπουλος Δημήτριος, Πιτσά, -- Λυκοποριά, -- 8/44
367.                   Χάντες Σωτήριος, Πιτσά, -- Βρυσούλα, -- 7/44
368.                   Ζωγράφος Ηλίας, Πιτσά, -- Πιτσά – 7/44
369.                   Σταματόπουλος Κων., Λυκοποριά, Κόρινθος, -- 7/44
370.                   Πολίτης Νικόλαος, Λυκοποριά, -- Κόρινθος, -- 7/44
371.                   Κεκερής Γεώργιος, Λυκοποριά, -- Λυκοποριά, -- 1/44
372.                   Σπανός Νικόλαος, Λυκοποριά, -- Λυκοποριά, -- 1/44
373.                   Πολυχρονόπουλος Δημήτριος, Λυκοποριά, -- Βέλλο, 7/44
374.                   Μπάρλας Γεώργιος, Καλλιθέα, -- 8/44
375.                   Ρήγας Σπυρίδων, Καλλιθέα, -- Καλλιθέα,--8/44
376.                   Σελέκος Γεώργιος, Καλλιθέα, -- Καλλιθέα, -- 8/44
377.                   Τοτόνης Ιωάννης, Καλλιθέα, --  Καλλιθέα, -- 8/44
378.                   Κατσικαλής Γεώργιος, Καλλιθέα, -- Καλλιθέα, -- 8/44
379.                   Λούρης Χρήστος, Καλλιθέα, -- καλλιθέα, -- 8/44
380.                   Πετρόπουλος Κων., Καλλιθέα, -- Καλλιθέα, -- 8/44
381.                   Δελής Αναστάσιος, Ελληνικόν, -- Ελληνικόν, -- 8/44
382.                   Δελή Φωτεινή, Ελληνικόν, -- Ελληνικόν, -- 8/44
383.                   Δελής Γεώργιος, Ελληνικόν, -- Λυκοποριά—8/44
384.                   Δελής Νικόλαος, Ελληνικόν, -- Λυκοποριά, -- 8/44
385.                   Μεταξά Αγγελική, Ελληνικόν, -- Λυκοποριά, -- 8/44
386.                   Κόρρα Ειρήνη, Ελληνικόν, -- Λυκοποριά, -- 8/44
387.                   Βαλημήτρης Χρήστος, Βρυσούλα, -- Άνω Καλλιθέα, -- 9/44
388.                   Αναστασόπουλος Σωτήρ., Κορφιώτισσα,- Κορφ/σα,- 8/44
389.                   Αναστασοπούλου Νικολίτσα, Κορφιώτισσα,-Κορφ/σα-8/44
390.                   Βαλιμήτη Φωτεινή, Κορφιώτισσα,--Κορφιώτισσα, -- 8/44
391.                   Γιαννοπούλου Αναστασία, Κορφιώτισσα, - Κορφ/σα,--8/44
392.                   Γιαννοπούλου Παναγούλα, Κορφιώτισσα, - Κορφ/σα, --8/44
393.                   Πανουτσόπουλος Νικόλ., Κορφιώτισσα, -- Κορφ/σα,-8/44
394.                   Πανουτσοπούλου Βασιλ. Κορφιώτισσα,- Κορφ/σα, --8/44
395.                   Πανουτσοπούλου Δέσπω, Κορφιώτισσα, --Κορφ/σα, -8/44
396.                   Κελλάρη Διαμάντω, Κορφιώτισσα, -- Κορφ/σα,-- 8/44
397.                   Αναστασοπούλου Αικ. Κορφιώτισσα,-- Κορ/σα,-- 8/44
398.                   Πανουτσοπούλου Διαμάντω, --Κορφ/σα,--Κορφ/σα,-8/44
399.                   Πανουτσοπούλου Μαρία, Κορφ/σα—Κορφ/σα, -- 8/44
400.                   Φίλης Χαράλαμπος, Λουτρόν, -- Κόρινθος, -- 9/44
401.                   Παπαδημητρίου Δημήτριος, Λουτρόν, -Κόρινθ. – 9/44
402.                   Γιαννακούλιας Ανδρέας, Α.Σ. Τρικάρων,- Α.Σ. Τρικ. –7/44
403.                   Πάγκαλος Αριστείδης, Μ.Σ.Τρικάλων,- Μ.Σ.Τρικ. –7/44
404.                   Μίχος Χρήστος, Κ.Σ.Τρικάλων,- Κ.Σ.Τρικ. –7/44
405.                   Ματσούκας Τρύφων, Ρέθι, -- Καρυά, -- 7/44
406.                   Ματσούκας Βασίλειος, Ρέθι – Ξυλόκαστρον, -- 7/44
407.                   Παναγοπούλου Αθανασία, Ρέθι, - Λαμία, --6/44
408.                   Κουρούμαλης Κων. , Σοφιανά, Ξυλόκαστρον, --5/44
409.                   Πετρόπουλος Κων., Λαγκαδέϊκα,-- Λαγκαδέϊκα,-8/43
410.                   Καλλιμήτσος Παναγ., Λαγκαδέϊκα,-- Λαγκαδέϊκα,-8/43
411.                   Λινάρδος Παναγ.,-Κ.Σ.Τρικάλων,- Κ.Σ.Τρικ. –8/44
412.                   Καρράς Ευθύμιος, Πετρί, -- Πετρί, --4/44
413.                   Καρράς Παναγ.,-- Πετρί, --Πετρι, --8/44
414.                   Τιλιγκίρης Κων., Πετρί, -- Πετρί, -- 4/44
415.                   Μαράκος Αθανάσιος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 4/43
416.                   Αγραφιώτης Κων., Νεμέα, -- Άργος, -- 7/44
417.                   Αγραφιώτης Ανδρέας, Νεμέα – Άργος, 7/44
418.                   Αγραφιώτης Δημήτριος, Νεμέα, -- Άργος, 7/44
419.                   Γεωργούσης Κων., Νεμέα – Άργος, -- 7/44
420.                   Γιαννακάκης Μιχαήλ, Νεμέα, -- Κόρινθος,-- 3/44
421.                   Γεωργούση Όλγα, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
422.                   Γκανάς Ιωάννης, Νεμέα, - Κόρινθος, -- 3/44
423.                   Δανόπουλος Ανδρέας, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 3/44
424.                   Δημαράκης Ιωάννης, --Νεμέα, -- Κόρινθος,- 3/44
425.                   Ευσταθίου Ηρακλής, Νεμέα, -- Μέρμαγκα, --5/44
426.                   Ζαφείρη Σταυρούλα, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 7/44
427.                   Θεοφίλης Παναγιώτης , Νεμέα, -- Νεμέα, -- 7/44
428.                   Κουτσουβής Ιωάννης, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 3/44
429.                   Κοϊτσας Μαρίνος Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 3/44
430.                   Κοσμογιάννης Γεώργιος, Νεμέα, -- Ψάρι, - 7/44
431.                   Κοτσόπουλος Κων., Νεμέα, -- Αθήναι-4/44
432.                   Κουρέλλης Δημήτριος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
433.                   Λαδάς Αθανάσιος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
434.                   Μπενέκος Απόστολος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
435.                   Μπορπούλη Μαριγώ, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
436.                   Μπενέκος Απόστολος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
437.                   Μπαραφακάς Ιωάννης, Νεμέα, -- Λυρκεία, -- 7/44
438.                   Νάκης Παναγιώτης, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 9/44
439.                   Πανταζόπουλος Βασίλειος,Νεμέα, - Κόρινθος,-7/44
440.                   Πατωκός Δημήτριος, Νεμέα,-- Κόρινθος, -- 9/44
441.                   Πέππας Χρήστος, Νεμέα, -- Ψάρι, -- 7/44
442.                   Πλακογιάννης Χρήστος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
443.                   Τσεκούρας Σπυρίδων, Γαλατά, -- Άργος, --5/44
444.                   Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Γαλατά,-- Ψαθόπυρ. 9/44
445.                   Τούντας Νικόλαος, Γαλατά, -- Άργος, -- 5/44
446.                   Σταματόπουλος Αλέξανδρος, Γαλατά,-Ψάρι,- 6/44
447.                   Λαρσινός Αριστείδης, Λεόντιον, - Λεόντιον,--7/44
448.                   Χαρέμης Παναγιώτης, Λεόντιον, -- Λεόντιον, -- 7/44
449.                   Μπελεσιώτης Βασίλειος, Λεόντιον,-- Λεόντιον,-- 7/44
450.                   Μπελεσιώτης Κων/νος, Λεόντιον, -- Λεόντιον, -- 7/44
451.                   Μπούφας Κων/νος, Λεόντιον,-- Λεόντιον, -- 7/44
452.                   Τσουλουχάς Χρήστος, Δάφνη, -- Δάφνη, --7/44
453.                   Μπαμπουτσής Χρήστος, Ποζίκα, --Μάτσανι, -- 3/44
454.                   Καραμητσάνης Νικ. , Καστράκι,-- Μάτσανι, -- 3/44
455.                   Γιαννακόπουλος Αθανάσιος, Κούτσι – Νεμέα, -- 7/44
456.                   Τζουράς Γρηγόριος, Κούτσι ,-- Νεμέα, -- 7/44
457.                   Βελέτζας Παναγιώτης, Κούτσι – Κούτσι, --7/44
458.                   Μαμάκος Παναγιώτης, Κούτσι – Κούτσι, -- 7/44
459.                   Λυτέρος Νικόλαος, Αρχ. Νεμέα –Άργος,--7/44
460.                   Μαντζιώρος Γεώργιος, Αρχ. Νεμαία, --Άργος, -- 7/44
461.                   Ζαρβίτσας Σπυρίδων, Αρχαία Νεμέα,-- Άργος, -- 7/44
462.                   Πασσάς Ιωάννης, Αρχ. Νεμέα, -- Άργος, -- 7/44
463.                   Καραϊσκος Γεώργιος, Αρχ. Νεμέα, -- Άργος,--7/44
464.                   Μαλακός Αριστοτέλης, Αρχ. Νεμέα, -- Κόρινθος,--7/44
465.                   Γεωργούσης Κων/νος, Αρχ. Νεμέα,-- Κόρινθος, -- 7/44
466.                   Πλακογιάννης Παναγιώτης, Νεμέα—Κόρινθος,-- 7/44
467.                   Πιέρρος Νικόλαος, Νεμέα, -- Ψάρι, -- 7/44
468.                   Πιέρρος Ανδρέας, Νεμέα – Ψάρι, -- 7/44
469.                   Πιέρρος Γεώργιος, Νεμέα – Κόρινθος, -- 7/44
470.                   Ρουμελιώτης Γεώργιος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
471.                   Σπανορήγα Γωργία, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
472.                   Σμυρναίος Δημήτριος, Νεμέα – Χαϊδάρι Αττικής, -- 5/44
473.                   Σεθέλος Παναγιώτης, Νεμέα – Κιάτον, -- 3/44
474.                   Τζουράς Αναστάσιος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
475.                   Τουράς Γεώργιος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 6/44
476.                   Τζουράς Κων/νος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
477.                   Ταπείνης Νικόλαος, Νεμέα – Νεμέα, -- 8/44
478.                   Χριστούλιας Δημήτριος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 6/44
479.                   Χρυσάϊδος Κων/νος, Νεμέα, -- Νεμέα, --8/44
480.                   Χριστούλια Κυριακούλα, Νεμέα, Λουτράκι, -- 9/44
481.                   Χριστούλιας Γεώργιος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 3/44
482.                   Ψαχούλιας Γεώργιος, Νεμέα,-- Κόρινθος, -- 3/44
483.                   Ψαρράκης Βασίλειος, Νεμέα, -- Πουλακίδα, -- 5/44
484.                   Παπουτσής Βασίλειος, Νεμέα, - Ομέρ, Τσαούση, -- 6/44
485.                   Βασιλείου Χαράλαμπος, Νεμέα—Κόρινθος,--7/44
486.                   Κόγκαλη Αγγελική, Νεμέα – Νεμέα, --7/44
487.                   Ευθυμίου Γεώργιος, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 5/44
488.                   Ζάχος Κων/νος, Νεμέα, - Χιλιομόδιον, -- 8/44
489.                   Μάζος Ιωάννης, Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 3/44
490.                   Παπουτσομήτης Ιωάννης, Νεμέα, -- Νεμέα, 3/44
491.                   Σερούκας Αριστείδης, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 8/44
492.                   Σαϊσανάς Απόστολος, Νεμέα, -- Νεμέα, -- 7/44
493.                   Παπαδόπουλος Δημήτριος, Αρχ. Νεμέα—Κόρινθος, -- 7/44
494.                   Δαλαμαρίνης Ιωάννης, Αρχ. Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
495.                   Πέππας Παναγιώτης, Αρχ. Νεμέα,-- Κόρινθος, -- 7/44
496.                   Λώλος Ανδρέας, Αρχ. Νεμέα, -- κόρινθος, -- 7/44
497.                   Καραϊσκος Ιωάννης, Αρχ. Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
498.                   Κόλλιας Αναστάσιος, Αρχ. Νεμέα – Κόρινθος, -- 7/44
499.                   Καραϊσκος Κων/νος, Αρχ. Νεμέα,-- άγνωστον, 1944
500.                   Πέππας Κων/νος, Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Νεμέα, -- 7/44
501.                   Πέππας Γεώργιος, Αρχ. Νεμέα, -- Κόρινθος, -- 7/44
502.                   Μανεσιώτης Αθανάσιος, Αρχ, Νεμέα – Αρχ. Νεμέα, -- 4/44
503.                   Μούσχουρας Νικόλαος, Αρχ. Νεμέα, -- Νεμέα, -- 3/44

====================================================================






====================================================================


=====================================================================




====================================================================






====================================================================






====================================================================





====================================================================







====================================================================








====================================================================








====================================================================



====================================================================





====================================================================




====================================================================


537. Καστάνης Αναστ., Λυγουριό, -- Λυγουριό, 1944
538. Μουρίκας Ανδρέας, Πρόνοια, -- Λυγουριό, 1944
539. Τουρλής Κων., Αδάμη, -- Αδάμη, 1944
540. Καραφωτιάς Παν. Αδάμη, -- Αδάμη, 1944
541. Δρίτσας Νικ. , Αδάμη, -- Αδάμη –1944
542. Κορολής Γεώργιος, Αδάμη, -- Τζήμαινα, 1944
543. Τυροβολάς Βασίλειος, Αδάμη, -- Πυργιώτικα, 1944
544. Καλύβας Χαράλαμπος, Τραχειά, -- Τραχειά, 1944
545. Μπούρας Ασημάκης, Τραχειά, -- Τραχειά, 1944
546. Τσάκωνα Ελένη, Κολιάκι, -- Κολιάκι, 1944
547. Τσάκωνα Σπυριδούλα, Κολιάκι, -- Κολιάκι, 1944

==================================================================
08-01-14
Σωτήρης Ριζόγιαννης
====================================================================


Διεύθυνση αυτής της ανάρτησης: http://rozosotiris.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html